Ετικέτες

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Αμπέλι και κρασί στην Ελλάδα

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

Εσπερίδα-Εκδήλωση
Είχε κανείς την εντύπωση ότι βρισκόταν σε μια συγκέντρωση πανεπιστημιακών
Α Μέρος: Ιστορική και αρχαιολογική αναδρομή

Χρήστος Ντούμας (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) ‘Πρώιμη αμπελουργία και οινοπαραγωγή στο Αιγαίο’ (Σύντομος με χιούμορ)
Μαρία Σταματοπούλου (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Οξφόρδης) ‘Αμπέλι, κρασί και Διόνυσος στην αρχαία Θεσσαλία’ (Γρήγορη ευκρινής εκφορά λόγου, πολλές πληροφορίες)
Γιάννης Πίκουλας (Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) ‘Αμπελοκαλλιέργεια και οινοπαραγωγή. Αποτιμώντας το παρελθόν, προάγοντας το παρόν’ (σαφής, to the point)
Διάλειμμα. Συνωστισμός στον πάγκο με τους καφέδες και τα γλυκά
Β’ Μέρος: Με το βλέμμα στο μέλλον
Αναγνώστης Αργυρίου (Βιολόγος) ‘Βιοποικιλότητα της αμπέλου. Χαρακτηρισμός, διάσωση και αξιοποίηση’
Γιάννης Μπουτάρης ‘Η οινοποιία στην Ελλάδα. Σύγχρονες προκλήσεις και δυναμική’
Νίκος Φωτιάδης (Chef) ‘Η άμπελος και το κρασί ως τρόφιμα στο τραπέζι μας’
Ακολούθησε δοκιμή εδεσμάτων συνοδεία κρασιού






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου