Ετικέτες

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δύο Βέλγοι και ένας Έλληνας στην «Οδό Ανθέων»

Govedarou Art Gallery

Διάρκεια: 2 Νοεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2015
3 ατομικές εκθέσεις των Roland Palmaerts, της Odette Feller και του (ακούραστου) Γιώργου Πολίτη.
Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Προξενείου του Βελγίου και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
O Roland Palmaerts γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1953 και προέρχεται από οικογένεια ζωγράφων. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 200 συνολικά εκθέσεις, κυρίως στον Καναδά και την Ευρώπη.
Η Odette Feller έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις και συμπόσια στην Ευρώπη και στο Κεμπέκ του Καναδά. Κάνει εργαστήρια ζωγραφικής για όλα τα επίπεδα γνώσεων υδατογραφίας στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τον Καναδά.
Ότι και να πει κανείς για τον Γιώργο Πολίτη, λίγα θα είναι. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ έχει οργανώσει πολλές διεθνείς εκθέσεις υδατογραφίας στην Θεσσαλονίκη (οι πιο πρόσφατες http://tnedelkos.blogspot.gr/2014/09/watercolor-international-ii.html και http://tnedelkos.blogspot.gr/2014/10/watermedia-international-thessaloniki.html), έχει συμμετοχή σε πάρα πολλές εκθέσεις (ατομικές και ομαδικές) σ’ όλο τον κόσμο (το καλοκαίρι που μας πέρασε μόνο: 2 εκθέσεις στην Ινδία, μία στην Κίνα και σίγουρα κάποιες μου διαφεύγουν), έχει οργανώσει εργαστήρια υδατογραφίας (τα πιο πρόσφατα στο Πήλιο και στην Χαλκιδική) και σταματώ εδώ για να αναφέρω το πιο ουσιαστικό μέρος της εικαστικής του δημιουργίας: την υψηλή αισθητική αξία των έργων του.

Έργα του Roland Palmaerts 











 Έργα της Odette Feller








Έργα του Γιώργου Πολίτη
























Φωτογραφίες από την ημέρα των εγκαινίων 2/11/2015






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου