Ετικέτες

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Big Day Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει πιστά και την φετινή χρονιά τον θεσμό των Big Days. Προηγήθηκαν 2 ακόμα εκδηλώσεις: Big Day Αντόν Τσέχωφ στις 15/11/2015 (http://tnedelkos.blogspot.gr/2015/11/big-day.html) και Big Day Νικολάι Έρντμαν στις 13/12/2015.
Στο 3ο του Big Day το ΚΘΒΕ  τιμά την επέτειο των 400 ετών από τον θάνατο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα (παρουσιάζονται στις σκηνές του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα…on the road» και «Μακμπέθ»)
Το πρόγραμμα του αφιερώματος στον Σαίξπηρ περιελάμβανε: Workshop (για επαγγελματίες ηθοποιούς, για εφήβους, για σπουδαστές Δραματικών Σχολών, για ενήλικες, για παιδιά 5-8 ετών και για παιδιά 9-11ετών), Παρουσιάσεις  (Τα σονέτα του Σαίξπηρ,  Ρωμαίος και Ιουλιέτα), Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο «Γιατί Σαίξπηρ σήμερα;», καθώς επίσης και
Α) Προσεγγίζοντας τον Σαίξπηρ
Από τους εφήβους των εργαστηρίων του ΚΘΒΕ




Β) Συνέντευξη με έναν ήρωα του Σαίξπηρ
Οι δημοσιογράφοι Μαρία Αμπατζή, Λεμονιά Βασβάνη, Ιωάννης Κυφωνίδης και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έγιναν συγγραφείς. Μέσα από τα κείμενά τους πήραν συνέντευξη από τον Μάκμπεθ, τον Άμλετ, τον Οράτιο και  την Λαίδη Μάκμπεθ και έπαιξαν έναν γνώριμο για αυτούς ρόλο, αυτόν του δημοσιογράφου
Πρώτη συνέντευξη: Μάκμπεθ





Δεύτερη συνέντευξη: Άμλετ





Τρίτη συνέντευξη: Οράτιος




Τέταρτη συνέντευξη: Λαίδη Μάκμπεθ





Γ) Ο κινηματογραφικός Σαίξπηρ
Το Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκης παρουσίασε την ίδια σκηνή από τρεις διαφορετικές ταινίες που αναφέρονται σε έργο του Σαίξπηρ. Τρεις εκδοχές του ίδιου έργου.



Δ) Έκθεση κοστουμιών, μακέτας, αφισών και προγραμμάτων από παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ που έχει ανεβάσει  το ΚΘΒΕ στα 55 χρόνια λειτουργίας του.


Όπως και σε όλα τα προηγούμενα Big Days, την εκδήλωση υποστήριξε ο Νίκος Ραμφόπουλος του Βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου