Ετικέτες

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Madama Butterfly

Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Πανόραμα

Παράσταση της 23/4/2016
Η Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο Φίλιππος Μοδινός δημιούργησαν το 2013 την Skull of Yorick Productions, μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του λυρικού θεάτρου (όπερα). Η εξαιρετικά δραστήρια ομάδα έχει καταφέρει να προσφέρει στο κοινό της πόλης μας αξιόλογες (τουλάχιστον) παραστάσεις όπερας (Carmen, Norma, Aida, Otello, Antigone, Ι Pagliacci, Dido and Aeneas, La serva padrona).
Επιπλέον (και εξ ίσου σημαντικό), η Skull of Yorick Productions δημιούργησαν την Opera Studio, το φυτώριο δηλαδή των νέων μελλοντικών λυρικών καλλιτεχνών στον χώρο της όπερας.
Η Madama Butterfly ήταν παράσταση της Opera Studio. Αποδόθηκε επαρκέστατα με ορχήστρα μόλις 6 ατόμων!!! Πολύ καλές η Butterfly και η υπηρέτριά της, προσεγμένα τα κουστούμια, λιτό, αλλά λειτουργικό το σκηνικό, ενώ ο  Φίλιππος Μοδινός καθοδηγούσε με μαεστρία και την ορχήστρα και την παράσταση. Και όλα αυτά ενώ η σκηνή (και ο χώρος γενικότερα) δεν προσφερόταν για παράσταση όπερας. Το κοινό εκτίμησε και το αποτέλεσμα και την προσπάθεια (παρατεταμένο χειροκρότημα).

Έχοντας δει αρκετές από τις παραστάσεις της Skull of Yorick Productions θεωρώ ευτυχή συγκυρία για την πόλη της Θεσσαλονίκη το ότι οι Δημοπούλου – Μοδινός ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ…









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου