Ετικέτες

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Mind the gap

Στρατόπεδο Κόδρα
17/9 – 25/9/2016

Το Mind the Gap είναι o φετινός τίτλος του Πεδίου Δράσης Κόδρα 2016. Με εκθέσεις, εκδηλώσεις, performance, μουσική το Πεδίο Δράσης Κόδρα συνεχίζει (από το 2001) την σοβαρή ενασχόλησή του με τα εικαστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.
Διευθύντρια: Μαρία Κενανίδου

1.       Πριν τα εγκαίνια

Η δραστήρια ομάδα ΡΥΠ Art της πόλης μας οργάνωσε μια (ανεξάρτητη του Mind the Gap) δράση / happening 2 ώρες πριν τα εγκαίνια, εμπλουτίζοντας έτσι τα συμβαίνοντα στο Στρατόπεδο Κόδρα. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ‘διακόσμησαν’ με τον δικό τους τρόπο τον τοίχο δεξιά της κεντρικής εισόδου του πρώην Διοικητηρίου. Κουβάλησαν υλικά, τα προς ανάρτηση έργα και δούλεψαν 2 ώρες για το τελικό αποτέλεσμα…










2.       Τα εγκαίνια

Σύντομες ομιλίες, αλλά δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν φέτος (οικονομικά)




3.       Κόδρα Fresh

Στο Διοικητήριο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα εξέθεσαν το έργο τους νέοι απόφοιτοι (που δεν έχουν ξεπεράσει τα 5 έτη από το έτος κτήσης πτυχίου) και τελειόφοιτοι φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, αλλά και χωρών του εξωτερικού.















4.       Κεντρική έκθεση

Στους κοιτώνες  του πρώην στρατώνα αναρτήθηκαν έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών από τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή. Υπήρξαν και πολλές video προβολές.























5.       Performance

Την ημέρα των εγκαινίων (17/9/2016) παρουσιάστηκαν performance, εικαστικά και άλλα δρώμενα.
Οι φωτογραφίες είναι από την συμμετοχική performance της Κλεόνης Μανουσάκη.




6.       Συναυλία


Το κουαρτέτο εγχόρδων “xPause” και ο κιθαριστής Φώτης Κουτσοθόδωρος παρουσίασαν έργα των Mozart και Boccherini στην κεντρική σκηνή του πρώην στρατοπέδου Κόδρα (η συναυλία ήταν μέρος των εκδηλώσεων του Παρά θιν’ αλός).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου